Jun 29, 2009

ketensenan melanda... lalu tulis n3 merapu ini...



handphone lina tak berenti duk ... 'aku... kan menjadi malam2mu kan menjadi mimpi2mu, dan selimuti hatimu... yang beku...' (tengok tak pasal2 gue dah dapat hafal lagu jiwang tu - jatuh status gue sebagai underground... - membuktikan betapa kerapnya handphone beliau berbunyi ye kawan2.) cehhh... sumpah, rasa cam loser pulak. handphone aku duk diam seribu bahasa. kaku. bisu dan kelu. sebab tu suka-suki kacau orang dengan sms yang tak bermutu tinggi - tak tahu kot2 orang yang kena kacau tu sumpah menyampah dengan aku. wuwuwu... (apakah?)

aku tak ada kerjakah sekarang? masih bersenang lenang berblog hopping sesuka perasaan tanpa ada gangguan dari mata2 keranjang ? hehehe... tengah buntu. sumpah buntu. buku rancangan mengajar ternganga dengan hanya terisi butiran am sahaja. yang lain mana? pergi mana dengan fokus utama? fokus sampingan? objekif... arghhh... gue yang tak boleh nak fokus nie. biar berdentam system of a down kat telinga pun - idea tak mari jugak kawan. duduk diam2 pun sama jugak. dari tadi duk tak sampai sepuluh baris itulah. aduyaiiii... rasa nak pergi lepak kat bendang. pancing ikan tongsan dengan anak2 dia. hahaha... main sedap tulis aje, tahukah bagaimana rupa paras ikan tongsan itu? jangan kata ikan tongsan... ikan kembung pun gue tak tahu. kalu pergi pasar nak beli ikan, tanya dulu brader yang jual ikan... 'ikan apa ada bang?' walhal ikan punyalah cantik berkumpul di depan mata menanti untuk dipilih saja. sumpah menyampah abang yang jual ikan dengan aku yang lupa daratan. hahaha...

dah seminggu lebih kat sini. bila tah nak pergi lepak kat tepi bendang tah. lepak sambil minum kelapa lemon agaknya mengasyikkan juga ye? macamana nak lepak, asal balik sekolah, solat - terus cari bantal. tidur ahhhh... macam penat sangat ajer gayanya. petang - bangun - solat asar - jalan kaki pergi makan nasi dengan puyuh goreng hangit kat kedai tomyam (kedai nama apa benda tomyam tah, tapi ada juga menjual makanan2 lain yang jadi kegemaran rakyat malaysia - roti canai misalnya ) di seberang jalan. sambil lepak2 dengan pakcik2 yang ralit tegok gusti sambil minum kopi dan makan kacang ngan yin. kami berempat ajo yang perempuan ehhh, yang lain semua lelaki yop.

balik umah... pening2 fikir nak buat rph lak. tunggang langgang rumah jadinya. tapi suriati bantai tidor aje. beliau memang bermasalah sakit kepala yang kronik oke... beliau tidor sebab beliau sakit kepala la tu. abaikan...

tue handphone lina bunyi lagik. lina... bile mu nak tukar lagu? gue dah buhsan dengar lagu itulah... hahaha... entah2 lina pun buhsan jugak dengan message alert aku... jai ho... u r the reason i still believe... duk jai ho, jai ho... - mas pernah sound aku 'tak sedap ahhh lagu tu...' hahaha... apabila ustazah bersuara. aku lalu tunduk dan malu. cehhh... tak ada maknanya nak malu2. geli ahhh...

susah weh nak cari car wash kat sini. err... susah ke? hehehe... memang ah susah, sebab tak pernah cari. cari dalam mimpi memang la tak jumpa. nge... si piyu yang kaler biru itu udah kotor amat sehhh. dah jadi kelabu. dengan pasir2 habis masuk dalam kereta. macam rumah kat pantai ajo... pak cik sidik ni lah, ada ke patut dia letak pasir kat laman umah. tak pasal2 si piyu masuk pasir. huhuhu... kalau pak cik sidik baca blog aku - sure dan2 tu jugak halau aku keluar. hahaha... alaa, piyu kotor bukan sebab pasir ajo. dah berzaman gue tak mandikan dia. dah ada najis mutawassitah dah pun - kat bumbung - kat cermin... ngee, tapi saje aku buat2 tak nampak. kesian piyu dapat tuan pemalas macam aku. errr... sorry eak piyu.

dah la... makin lama makin merapu ajer. baik blah dulu sebelum macam2 cerita masuk dalam ni. lalalala~~~

meh layan avenged sevenfold sampai mp4 habis batt. yayyyy!!!



2 comments:

ije said...

gi la mandikan si piyu tu. carik car wash. mesti ada nya. cian piyu.

hanis said...

hahaha...

tengok la nanti...