Aug 6, 2009

kamu : bintang.




Wajah suci... syafiena dan natasha.

cumel kan mereka berdua itu? natasha punya kulit... putih seputih putihnya. tiada yang lain melainkan putih belaka. seputih kain putih. seputih kapas... cehhh... giler aku punya perumpaan semata2 nak cakap betapa gebu dan putihnya murid tahun 1bestari ini. natasha ni aku dengar dari broken family... bapanya orang sabahan. mak dia orang perakian (adakah?). jadi, natasha sekarang tinggal dengan neneknya di sini. sangat menonjol oh dia ni... mana taknya, dialah satu2nya makhluk paling putih dan cerah berseri kat sini plus ngan rambut perang dia tu lagi. memang cumel ah. bila kat perhimpunan memang nampak dia dulu... hehehe... tapi, sangatlah pemalunya beliau ini.

bukan nak cerita pasal natasha ni. itu intro untuk gambar je. hahaha... tetiba intro panjang lebih daripada biasalah pulak. ni nak cerita pasal macam2 lah sebenarnya. yang aku rangkumkan untuk menjadi sebuah jurnal. cehhhh... jurnal yang wajib itu pun nggak dibuat. apa kes nak bikin jurnal kat blog lak. huhuhu...

oke. hari rabu macam biasa. kelas muzik darjah 4bestari. 4bestari yang mengandungi si kembar genius ~ haizat dan hidayat itu. sebenarnya dari minggu lepas lagi depa berdua ni duk menguji minda aku dengan soalan2 yang aku jawab secara auta sahaja itu. hahahaha... wehhh, giler aku nak menjawab dengan soalan2 depa yang super power tuh.

last week pertanyaan depa begini:

siapakah manusia pertama yang menjejakkan kaki ke bulan? siapakah manusia pertama yang menjejakkan kaki ke planet .........(aku lupe sudah... planet apa tah.) cekgu tahu tak pasal black hole? macamana segi tiga bermuda wujud? ***dan banyak lagi soalannya tapi aku lupe sudahhh...***

tadi pertanyaan depa berbunyi begini:

cekgu... tahu tak macamana kapal selam buleh tenggelam? macamana cara kapal selam itu masuk dalam air? (sambil buat tangan tunjuk cara kapal selam tenggelam) cekgu tahu tak... kipas kapal selam tu macamana? (lepas tu depa describelah rupa paras kipas kapal selam itu) *** dan banyak lagi soalannya tapi aku lupa sudahhh...***

jawapan aku minggu lalu:

tak tahu (untuk semua soalan)

jawapan aku tadi:

tak tahu (untuk semua soalan)


kesimpulan.

gilo... kena memantapkan ilmu pengetahun oh kalau nak berhadapan dengan depa berdua ini. sungguh sains dan teknologi pertanyaan dan maklumat dari depa. dan orang bahasa melayu macam aku ~ yang tak peduli sangat sains dan teknoogi ini... rasa sungguh kecik ajo bile kena soal2 begitu. dek budak umur 10 tahun lak tu.

tadi juga. murid2 kelas 4b... aziah dan ellysha menangis sebab aku lempang diorang. ambik kau... padan muka, saper suruh tak dengar cakap aku?... hahaha... tipoooo!!! giler aku nak lempang anak orang? depa menangis sebab tadi aku ajar depa nyanyi lagu untukmu ibu ~ exist. wohhh... tak sangka gue, lagu ni masih superkacis dan super sedih macam masa gue kecik2 dulu. baru pasang jap je tu. lirik pun belum edar lagi, dah nangis2 dah. aku bukan nak buat motivasi pun tadi (kakok, gue tak pandai nak memotivasikan... uhuhuhu...) saje je... sebab itu je lagu yang aku terfikir. bukannya apa, macam bosanlah ajar nyanyi lagu kanak2. balik2 can mali can, rasa sayang, aku burung... lagipun, bukan salah pun. aku bukan ajar lagu chenta kepada kekasih. lagu ni memang ada nilai2 murni yang buleh diterapkan dalam diri pelajar (tetiba ayat skema? apa ingat ni jurnal mingguan ke?) murid2 pun enjoy bila nyanyi lagu2 yang macam ni sebenarnya. tapi, tak sesuailah untuk murid tahap 1. depa tu... nak tak nak kenalah ajar lagu kanak2. saya ayam, kok kok kok kok kok... saya itik, pak pak pak pak pak, saya burung, pit pit pit pit pit... kami bunyi, kok kok kok kok kok... pak pak pak pak pak... pit pit pit pit pit... (tetiba terbayang muka nakwa dan faiz buat gerakan untuk lagu ni...siapakah depa? sok aku try snap gambar depa dan letak kat sini...T___T)

itu ajelah cerita yang aku ada hari ini. salam...


3 comments:

ije said...

haha. budak byk ty ni bagus.. tapi kita nak jawab pun kena la jawapan bagus2. ehehe.

lawa la gambar kak hanis snap. edit pakai apa ek? cun2!

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiii....

Cikgu nih kuat sikologi siut!!!
Anak murid lah nih ponk bukan main lagi ngn soalan2 depaaaaa!!

Hah hambik kau Cikgu....
Anak murid testing LU tuh heheheeh...

Selamat mengajaw.....jangan ngajau LEMPANG Ok....Kah!!!!

hanis said...

ije.

sangat setuju. next time kena mempersiapkan diri menghadapinya.

gambar akak edit pakai picasa n photoscape. main hentam ajo. chantekkah ? tenkiu... hehehe...

dj epoi.

insyaALLAH, gue tak ajau lempang. ajau buat lempeng mungkin ya. hehehe...

tenkiu.